De mogelijkheden van beleggen in vastgoed

Beleggen vastgoed: wat is dat precies? Een andere terminologie voor vastgoed beleggen is investeren in onroerend goed. Onder vastgoed valt bebouwing maar ook de bijbehorende grond waarop de bebouwing gebouwd is. Het doel van beleggen in vastgoed is hetzelfde als bij andere vormen van beleggen: het behalen van rendement. Het liefst een rendement dat opweegt tegen de tijd en moeite die je in de investering hebt gestoken. De belegging moet het waard zijn.

Investeren in vastgoed of beleggen in vastgoed?

Als je geld stopt in gebouwen en de bijbehorende grond kun je zowel de term investeren als beleggen gebruiken. Het enige verschil is dat met beleggen in vastgoed ook het beleggen in vastgoedfondsen op de beurs kan worden bedoeld. De term ‘beleggen’ is dus iets breder dan investeren, dat specifiek gaat over het kopen van een vastgoedobject als een woning, winkel of kantoor. 

Het belang van rendement

Bij elke investering geldt dat je hoopt op rendement. Rendement is de verhouding tussen de inleg en de opbrengst. Dit wordt vaak in procenten weergegeven. Hoe hoger het percentage, hoe meer winst je hebt. Beleggen is ook het middel tot het creëren van passief inkomen. Dit is een inkomen dat niet uit loondienst of zelf uitgevoerde werkzaamheden afkomstig is. Als je belegt in vastgoed, kies dan voor Synvest: hier genereer je inkomen uit je inleg bij het vastgoedfonds.

Vastgoedbeleggingen: de mogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren beleggen in vastgoed. Zo kun je investeren in huizen, maar ook in kamers, kantoorruimtes, of zelfs hele hotels en winkelcentra. Elke vorm van vastgoedinvestering heeft voor- en nadelen, dus het is belangrijk een goede afweging te maken. Je kunt bij talloze banken en andere instanties beleggingshypotheken afsluiten. Dit betekent dat je een hypotheek kunt afsluiten tot maximaal 80% van de totale waarde van het pand. Je moet dus zelf wel veel geld inleggen, maar niet zoveel als je in eerste instantie zou verwachten.

Een beleggingshypotheek afsluiten

Beleggen in vastgoed betekent niet dat je per definitie een beleggingshypotheek hoeft af te sluiten. Toch is het niet aan te raden om zelf alles in één keer af te raden. Waarom? Hoe meer eigen geld je investeert in een project, hoe lager het rendement in procenten zal zijn. Voor je een beleggingshypotheek gaat afsluiten, moet je goed onderzoeken waar je precies in gaat investeren. Wat is de staat van het pand? En bevindt het pand zich op een geschikte locatie? Hoe zit het met de omliggende (vergelijkbare) panden: worden deze snel verhuurd en verkocht?

Waarom beleggen in vastgoed?

Vastgoedbeleggen heeft een aantal duidelijke voordelen: ten eerste is vastgoed iets waar altijd vraag naar is, ondanks de financiële toestand. Er zal altijd vraag zijn naar woon- en werkruimte. Het gebouw is bovendien een tastbaar onderpand, niet iets abstracts als een aandeel of bijvoorbeeld cryptovaluta (een digitale munt). Een ander voordeel van vastgoed is dat het niet gevoelig is voor inflatie. Je bent beschermd tegen alle prijsstijgingen, omdat de waarde van het huis gewoon meegroeit met de inflatie. Met beleggen in vastgoed kun je een veel hoger rendement behalen dan met andere soorten beleggen, zeker in vergelijking met sparen.

About the author