Hoe beleggen voor maandelijkse cashflow? 5 Opties

Wil je beleggen voor maandelijks cashflow? In dit geval heb je meerdere opties. In dit artikel bespreken we 5 opties met uitleg over hoe te investeren voor maandelijkse cash inkomsten. Kies de opties die het meest bij jouw kennisniveau aansluiten, en beleg altijd voor de lange termijn om je winstkans te verhogen. 

Tip: wil je succesvol lange termijn beleggen? Bekijk de website van Happy Investors voor geniale tips omtrent beleggen voor maandelijkse cashflow (en meer).

1. Vastgoed(fondsen)

Hoe beleggen voor maandelijkse cashflow? Wat te denken van vastgoed! Vastgoed is de meest gebruikelijke mogelijkheid om te investeren voor maandelijkse cashflow. De beste manier hiertoe is het kopen van vastgoedpanden. Je wordt eigenaar. Je genereert huurinkomsten, en tegelijkertijd los je hypothecaire schuld af. Op de korte- en lange termijn investeer je voor maandelijkse cashflow. En op de lange termijn genereer je mogelijk ook kapitaalwinst indien de waarde van het pand toeneemt. 

Let echter wel op de hoge risico’s bij vastgoed. 

2. Dividendaandelen

Een tweede populaire optie om te beleggen voor maandelijkse cashflow is het kopen van dividendaandelen. Dit kunnen fondsen en/of individuele bedrijven zijn die dividend uitkeren. Het hoogste totaalrendement (koerswinst + dividend) wordt gerealiseerd met individuele dividendaandelen. Zij kennen echter ook een hoger risico in vergelijking tot aandelenfondsen. 

Vind je aandelen interessant? In dit geval kan je jezelf specialiseren in dividendaandelen. Er zijn verschillende soorten. Van groeidividend tot aan structureel hoog dividend voor een maandelijkse cashflow. 

Wil je liever passief investeren en iedere maand cash genereren? Kies dan voor fondsen en houdt rekening met een gemiddeld lager dividend van 2 – 6% per jaar. 

3. Particuliere leningen

Minder bekend als optie tot maandelijkse cashflow beleggen zijn particuliere leningen. Je kan investeren via P2P platformen. Investeer geld in onderhandse leningen via zo’n platform. In ruil voor het genomen risico mag je een bepaalde rente verwachten. Dit ligt tussen de 6 – 9%. Alhoewel er absoluut risico’s zijn, lijkt deze markt meer volwassen en betrouwbaar te worden. De rente kan je maandelijks verkopen en aan jezelf uitkeren. 

4. Crowdfunding

Een optie met minder risico maar ook lagere cashflow, is die van crowdfunding. Investeer in projecten van ondernemers en ontvang een bepaalde rente. Je geld staat voor een langere tijd vast, en de rente varieert van 3 – 7%. De rente wordt vaak maandelijks uitgekeerd, waardoor dit een prima optie is om te beleggen voor maandelijkse cashflows. 

5. (Day) Traden

Ben je fanatiek met aandelen? In dit geval kan je ook kiezen voor actief (day) traden. Je kan aandelen aan- en verkopen op eenzelfde dag, of doe dit op wekelijkse basis. Het doel daarbij is om natuurlijk hoger te verkopen dan te kopen. Indien je daarin slaagt, realiseer je een bepaalde winst. Een deel hiervan zet je opzij als reserve. Het overige deel kan je aan jezelf uitkeren als maandelijkse inkomsten. 

Let op dat (day) trading een zeer risicovolle beleggingsactiviteit is met hoge mate van speculatie. Het is veel slimmer om te kiezen voor betrouwbare lange termijn investeringen. Dat zijn de beste beleggingen voor maandelijkse cashflow.

About the author