Lenen van geld: Altijd verantwoordelijk lenen

Lenen geld heeft voordelen en nadelen? Geld bij de hand hebben brengt immers altijd voordelen met zich mee. Wellicht heb je wel die ene reparatie die uitgevoerd moet worden of heb je met spoed een nieuwe auto nodig. Zo’n groot geldbedrag is vaak niet beschikbaar, waardoor een lening ervoor kunt zorgen dat je wel geld tot jouw beschikking hebt. Je kunt dan bij een of meerdere kredietmaatschappijen gaan kijken om de lening aan te vragen. Kijk daarom ook eens bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar hoe kun je nou verantwoord lenen? Onderstaande informatie geeft jou hier meer kennis over.

Lenen van geld geeft maandelijkse lasten

Het lenen van geld brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Je vraagt een bepaald bedrag aan bij de maatschappij en krijgt deze op jouw rekening gestort. Echter zit je vanaf dat moment ook gebonden aan een bepaald contract, waarbij je binnen een bepaalde periode af moet lossen. Je hebt hierdoor extra vaste lasten per maand. De maandelijkse aflossing zorgt ervoor dat je beetje bij beetje de schuld weer kwijt bent. Tegelijkertijd moet je er rekening mee houden dat je in de toekomst wellicht weer grotere uitgaven gaat krijgen, waarvoor je nog extra geld opzij moet gaan leggen.

Veranderingen in jouw inkomsten

Bij het lenen van geld moet je dus ook rekening gaan houden met eventuele verminderingen van jouw inkomsten. Hoewel je op dit moment wellicht een mooi bedrag per maand binnenhaalt met jouw werk kan dit in de toekomst ook veranderen. En kun je op dat moment nog wel de aflossing van jouw lening betalen? Wanneer je een lening aanvraagt bij een kredietmaatschappij kan het zijn dat je op basis hiervan afgewezen wordt. Je wordt hiermee beschermd tegen de eventuele financiële gevolgen die je gaat krijgen door veranderingen in de situatie.

Vragen dit het waard is

Als je een lening aanvraagt, krijg je ook te maken met een bepaalde looptijd. Het lenen van geld moet terugbetaald worden en de looptijd kan in sommige gevallen erg lang worden. Dit is voornamelijk wanneer het gevraagde bedrag erg hoog is. Je kunt in dit geval vaak beter een lager bedrag aanvragen, zodat je de looptijd aanzienlijk gaat verkorten. Vraag jezelf daarom ook af of het de levensduur van de aanschaf waard is en je dus niet te lang gaat betalen voor de lening die je hiervoor hebt moeten afsluiten. Je voorkomt hiermee dat het een extra last op gaat leveren.

Hogere kosten voor de toekomst

Je zult je altijd af moeten vragen of je in de toekomst nog te maken krijgt met hogere kosten. Het kan immers zijn dat je na het lenen van geld alsnog een grote uitgave gaat krijgen. Zo kan een grote verbouwing op de planning staan, maar kan een aantal jaren daarna ineens jouw auto kapot gaan. In dit geval zal er dus weer nieuw geld beschikbaar moeten zijn om dit te kunnen bekostigen. Zorg ervoor dat je dit meeneemt in jouw berekeningen en dan pas tot de aanvraag van een lening overgaat.

About the author